Hoppa till sidans innehåll
Koti » Ansvarsmuseum » Restaureringskort » Samlingsmagasin » Bra att veta!

Bra att veta!

Då du stiger in bakom museernas kulisser, i Samlingsmagasin Leira på Industrigatan 8, får du bekanta dig med föremålssamlingar från Hangö, Raseborg, Fiskars, Lojo, Vichtis och Högfors museum (ca 100 000) föremål. Fotografier, textilier och arkivmaterial är tyvärr inte till påseende under guidningen.  

Visste du att det största föremålet som förvaras i Samlingsmagasinet är en biblioteksbuss från 1960-talet? Bussen ingår i Lojo museums samlingar. 

Raseborgs stad (arkiv och konst), Christine och Göran Schildts stiftelse och HNS (Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt) bevara även sina samlingar och material i Samlingsmagasin Leira. 

På museibyrån för Västra Nylands museum/Raseborgs museum kan vår fotoamanuens, föremålsforskare och utställningsamanuens hjälpa dig med frågor som gäller donationer, samlingar och utställningar. I museibyrån finns även vårt referensbibliotek som är öppet att besöka genom att boka tid.
Västra Nylands museums regionala ansvarsmuseums teambestår av en arkeolog, byggnadsforskare, byggnadsvårdsexpert och en regional forskare som kan ge handledning inom sina egna områden.