Hoppa till sidans innehåll
Koti » Aktuellt » Kulturlänken under mörka helgen, lördagen den 28.10 kl. 11-17

Kulturlänken under mörka helgen, lördagen den 28.10 kl. 11-17

Galleri Elverket, Chappe & Raseborgs Museum samt Villa Skeppet ordnar det återkommande evenemanget Kulturlänken lördag 28.10.2023 kl. 11–17 i Ekenäs. Evenemanget infaller under Mörka helgen som ordnas i Raseborg och Hangö 27.10–29.10.2023.
Vi vill genom detta evenemang bjuda våra besökare på en liten guldkant i vardagen. Kom med och bli inspirerad tillsammans med oss. Välkomna!

CHAPPE & RASEBORGS MUSEUM, GUSTAV WASAS GATA 11
Chappes nya utställning CRAFT RITUALS öppnas, chappe.fi

Craft Rituals –utställningen är ett färgsprakande multimediakonstverk, en lekfull audiovisuell helhetsupplevelse för alla åldrar. Chappes utställningsrum fylls av stora filmprojektioner som har 3D-animerade inslag och specialkomponerad musik samt rituella slöjdinstallationer och skulpturer som skapar ett eget suggestivt universum.

Besökarna har möjlighet att testa på olika slags handarbete i Kromosom-utrymmet alltid under utställningens öppettider. På lördagen 28.10. kl. 12 ordnas Konstnärsträff med Aia Jüdes och hennes team.
I Raseborgs museum kan besökarna under helgen även uppleva de permanenta utställningarna Schjerfbecks liv och konst och Alla tiders Raseborg.

Normalt inträde, men ingen extra avgift uppbärs för deltagande i konstnärsträffen.

GALLERI EVERKET, GUSTAV WASAS GATA 11
Spår i galleriet | Drop-in konstverkstäder för hela familjen

Bildkonstnär Cecilia Cissi Hultman och dockteaterkonstnär Pauliina Vesslin har under sina tidigare verkstäder tillsammans med ei åk 1–2 från Seminarieskolan, lämnat efter sig visuella spår och ledtrådar i galleriet som startpunkter för nya konstverk. Sök upp de olika startpunkterna, välj vilken du vill jobba med, inspireras av materialet vid materialbordet och gör ett eget verk utgående från ledtråden du valt att jobba med. Som material använder vi alldagligt material bekant för de flesta – målartejp, torkade frukter, kopieringspapper, limpistoler, gummisnoddar, kartong, pinnar och stenar – vilket som en del av ett konstverk blir viktigt och speciellt. Du får gärna plocka upp en pinne eller en extra fin sten på vägen till Elverket. Kanske får den bli en del av ditt verk!

Deltagande är gratis. Kurator för publikarbete och utställningen O.S.A. R.S.V.P. co-kurator Kia Orama finns på plats för att inspirera i skapandet och berätta om utställningen.

VILLA SKEPPET, SNÄCKSUNDSVÄGEN 8
Besök vänskapens hus

Kom och upplev Alvar Aaltos arkitektur och författarhemmet Villa Skeppet. Villa Skeppet ritades som gåva till författaren Göran Schildt och hans fru Christine och är det minsta och sista småhuset som Alvar Aalto ritat. I Villa Skeppet kan du se många av de idéer och lösningar som Alvar Aalto utvecklade under sin karriär. Unik chans att i egen takt bekanta sig med huset.

Fritt inträde till Villa Skeppet.

Dela

Läs även

Kom och jobba med oss!

Vikarier inom museets kundservice Sök via Kuntarekry. Är du intresserad av att jobba i Raseborgs nyaste och hetaste kulturattraktion?

Läs mera
Vy över Ekenäs med museigården och chappe i förgrunden.

Museet är öppet även på tisdagar.

MåndagStängtTisdag11-17Onsdag11-20 Torsdag11-17Fredag11-17Lördag11-17Söndag11-17

Läs mera
Veturi

Ånglok och miniatyrmodellbygge 1.10.2023 kl. 11-13

För 150 år sedan stiger vår västnyländska bygd in i en ny tidsålder – järnvägen mellan Hangö och Hyvinge är klar för att tas i bruk!

Läs mera

Ledigt jobb, Intendent

Västra Nylands museum söker en INTENDENT med ansvar för utställningar och innehåll till en ordinarie tjänst Är du en erfaren projektledare som brinner av iver att skapa olika tilltalande innehåll?

Läs mera