Hoppa till sidans innehåll
raseborgs stad
Koti » Aktuellt » Ledigt jobb: arkeolog

Ledigt jobb: arkeolog

Västra Nylands museum fungerar som sakkunnig på arkeologiskt kulturarv på ett område som sträcker sig över åtta städer och kommuner i Västra Nyland.

Våra arkeologer tar i samarbete med museets byggnadsforskare genom utlåtanden ställning till lov för markanvändning och användning av skog, deltar i myndighetsförhandlingar samt utför fältgranskningar och övervakning. Museets arkeologer samarbetar, rådger och styr städer, kommuner, företag, konsulter och privatpersoner i anknytning till det arkeologiska kulturarvet. Genom Adoptera ett monument verksamheten är vi i kontakt med föreningar och vi har förverkligat kurser i arkeologi och metallsökning för allmänheten samt populära publikseminarium. Museet styr och övervakar statliga understöd för skötsel av fornlämningsområden.

Som arkeolog på Västra Nylands museum tar du ställning till planläggnings- och markanvändningsprojekt samt skogsanvändning genom att skriva utlåtanden både på svenska och finska. Du behandlar ILPPARI-anmälningar och gör fältgranskningar. I ditt dagliga arbete använder du dig av Museiverkets fornlämningsregister, som du även upprätthåller och skapar nya objekt till, samt museets informationshanteringssystem MIP. Du samarbetar dagligen med museets andra arkeolog och deltar i museets regionala teams arbete och vid behov även i övriga uppgifter vid museet.

Behörighetskrav för uppgiften

Behörighetskrav för arbetsplatsen är högre högskoleexamen med huvudämne arkeologi. För att kunna sköta arbetet på ett framgångsrikt sätt krävs utmärkta kunskaper i det ena inhemska språket och goda kunskaper i det andra samt för branschen väsentlig IKT-kunskap. Körkort och tillgång till bil är en förutsättning för att kunna utföra arbetet.

För att lyckas väl i arbetet krävs

Vi värdesätter erfarenhet av motsvarande sakkunniguppgifter och GIS-program, kännedom om det arkeologiska kulturarvet i västnyland samt vana att röra sig självständigt i terräng.

Som arkeolog på Västra Nylands museum behöver du vara organiserad, flexibel och ha stresstolerans. Vi uppskattar ett gott självledarskap och erfarenhet av att nätverka, erfarenhet av ILPPARI och MIP eller något annat kulturmiljöhanteringsprogram.

I arbetet kan ingå utöver arbete dagtid vid behov även kvälls- och veckoslutsarbete. Prövotid 6 månader.

Lönesättning enligt AKTA, uppgiftsbaserad lön 3443,31 €. Arbetstiden är byråarbetstid 36,25 h/vecka. Vi erbjuder lunch-, motions-, kultur- och välmåendeförmåner (ePassi). Raseborgs stad är en rökfri arbetsplats. Den som väljs till uppgiften ska visa upp ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan han eller hon inleder arbetet.

Arbetsintervjuer sker vecka 32-33 (torsdag 8.8, fredag 9.8, tisdag 13.8, onsdag 14.8) i Samlingsmagasin Leira; Industrigatan 8, 10600 Ekenäs.

Kontaktuppgifter
Gällande arbetsplatsen i allmänhet: Museichef Lassi Patokorpi, 019-2892501 (telefontid: 25.7 kl. 10-11 och 30.7 kl. 13-14). Övriga tider epost lassi.patokorpi@raseborg.fi
Gällande uppgiften som arkeolog: Forskare Lotta Friberg, 019-2892505 (telefontid 25.6 kl. 13-14 och 4.7 kl.10-11 ), övriga tider epost lotta.friberg@raseborg.fi

Blev du intresserad? Skicka oss din ansökan via Kuntarekry senast 04.08.2023.

Dela

Läs även

Kom och jobba med oss!

Vikarier inom museets kundservice. Är du intresserad av att jobba i Raseborgs nyaste och hetaste kulturattraktion?

Läs mera
Vy över Ekenäs med museigården och chappe i förgrunden.

Kvällsöppet på onsdagar!

Vi har kvällsöppet till kl. 20 på onsdagar. Välkommen! MåndagStängtTisdag11-17Onsdag11-20 Torsdag11-17Fredag11-17Lördag11-17Söndag11-17

Läs mera

Raseborgs nya vardagsrum

Raseborgs museum lanserar under åren 2023-2024 ett nytt utställningskoncept i sina lokaler som heter Museilounge. Vi inleder utställningskonceptet i den av arkitekt Olof Hansson ritade "Museihallen" från 1964 som står vid Gustav Wasas gata 11 i Ekenäs. Inträde till loungen är gratis för alla under museets öppethållningstiderna.

Läs mera