Hoppa till sidans innehåll
Koti » Aktuellt » Ledigt jobb, Intendent

Ledigt jobb, Intendent

Västra Nylands museum söker en INTENDENT med ansvar för utställningar och innehåll till en ordinarie tjänst

Är du en erfaren projektledare som brinner av iver att skapa olika tilltalande innehåll? Vill du få en chans att slipa diamanter? Kom och jobba för oss i Raseborg!

Som intendent med ansvar för utställningar och innehåll fungerar du som ledare för teamet Raseborgs museum. Din viktigaste arbetsuppgift är att utveckla museets innehåll. Tyngdpunkten i uppgiften ligger på att förmedla kulturhistorisk information på ett publikorienterat sätt.

Västra Nylands museum fungerar som regionalt ansvarsmuseum. Vi är ett museum som växer och utvecklas i snabb takt. För närvarande har vi 22 fast anställda och därtill arbetar årligen 3-6 visstidsanställda i vår organisation. Vår utställningsverksamhet är koncentrerad till kulturkvarteret i Ekenäs centrum, där Västra Nylands museums museikomplex bestående av Raseborgs museum, som fokuserar på kulturhistoria, samt museet för nutidskonst, Chappe, ligger. Chappe, konstens hus vid havet, öppnades i början av år 2023 och dess öppningsutställning har under sina tre första månader lockat 35 000 besökare. Nybyggnaden har planerats av JKMM-arkkitehdit.

Som intendent ansvarar du för utvecklandet av den kulturhistoriska innehållshelheten. Vid Raseborgs museum pilottestas i år det modulära utställningskonceptet Museilounge, som erbjuder innehåll för hela Västra Nylands område. Regionalitet i fråga om innehåll hör också till ansvarsmuseets uppgifter.

Till utställningsverksamheten vid Raseborgs museum hör förutom de permanenta utställningarna även Borgargården från 1700-talet och Lindbladska huset från 1800-talet som finns på museets gård. Till museet hör också friluftsmuseet Forngården i Snappertuna (öppet endast sommartid) och Samlingsmagasin Leira i Björknäs i Ekenäs, av vilka det senare också planeras öppna för allmänheten. Du ansvarar tillsammans med Chappes utställningskurator för helhetsinnehållet i de utställningar som Västra Nylands museum producerar.

Uppgiftsbeskrivning: Intendent, utställningar och innehåll

  1. koordinerar och genomför utställningsproduktioner och innehåll vid Raseborgs museum; ansvar för bl.a. kulturhistoriska innehåll
  2. fungerar som närmaste chef för teamet Raseborgs museum (innehåll, utställningar och samlingar)
  3. ansvarar för den kulturhistoriska forsknings- och publikationsverksamheten
  4. fungerar som ställföreträdare för museichefen

Vi erbjuder dig en utvecklingsorienterad och energisk arbetsgemenskap. Museets värderingar är experimentell, färggrann, inbjudande och civiliserad. Vi satsar på tillgänglighet både geografiskt sett och med beaktande av olika begränsningar. I vår verksamhet strävar vi efter öppenhet och äkthet.

Det idylliska Raseborg, som omfattar bl.a. de för sitt kulturliv kända byarna Fiskars och Billnäs, erbjuder fina möjligheter inom livets och arbetslivets olika delområden. Härifrån finns också goda tåg- och bussförbindelser till Helsingfors och Åbo.

Vi söker dig som vill jobba mot gemensamma mål och genomföra fina och ambitiösa projekt med oss. Du njuter av förändringar, och nya idéer tilltalar dig och motiverar dig att gå framåt. Du vill jobba på ett mångsidigt sätt över yrkes- och konstartsgränserna.

Din ansökan, kompetens och lämplighet för uppgiften bedöms enligt följande kriterier:

För att väljas till denna uppgift behöver du (behörighetskrav)

Följande kriterier är nödvändiga för att klara av arbetsuppgifterna på ett berömvärt sätt

Till fördel ses om du är

och har

Som extrameriter räknas också

Tjänsteförhållandet gäller tills vidare. Arbetet inleds 1.10.2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetstiden är byråarbetstid 36,25 h/vecka. Uppgiften har flexibel arbetstid. Vi erbjuder lunch-, motions-, kultur- och välmåendeförmåner (ePassi). Raseborgs stad är en rökfri arbetsplats. Den som väljs till uppgiften ska visa upp ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan arbetet inledes. Prövotiden är sex månader.

Lönesättning enligt AKTA. Den uppgiftsrelaterade lönen för intendenten är 3 590 euro. Det möjliga erfarenhetstillägget följer det allmänna kollektivavtalet.

Blev du intresserad? Skicka in din ansökan via Kuntarekry senast 10.9.2023.
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/intendent-546280/

Mer information fås av:

Lassi Patokorpi, museichef
lassi.patokorpi@raseborg.fi, t. 019 289 2501
Telefontider: 25.8. kl. 13-14, 29.8. kl. 13-14, 31.8. kl. 13-14, 6.9. kl. 13-14, 7.9. kl. 13-14
www.raseborgsmuseum.fi

Dela

Läs även

Kom och jobba med oss!

Vikarier inom museets kundservice. Är du intresserad av att jobba i Raseborgs nyaste och hetaste kulturattraktion?

Läs mera

Ulldag på Chappe & Raseborgs museum 

Söndagen den 10.3. kl 11-15. Söndagen 10.3. kan du fördjupa dej i ullens värld på museet. Gör handarbete, sticka, virka och nåltova,

Läs mera
Vy över Ekenäs med museigården och chappe i förgrunden.

Kvällsöppet på onsdagar!

Vi har kvällsöppet till kl. 20 på onsdagar. Välkommen! MåndagStängtTisdag11-17Onsdag11-20 Torsdag11-17Fredag11-17Lördag11-17Söndag11-17

Läs mera

Helene Schjerfbecks födelsedag

Välkommen och fira Helene Schjerfbecks födelsedag och bildkonstens dag måndag 10.7.Raseborgs museum bjuder på en dramatiserad guidning i museet, medan huvudprogrammet under dagen sker vid Ekenäs tågstation (Järnvägsgatan,

Läs mera