Hoppa till sidans innehåll
Affsich
Koti » Aktuellt » Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Fotografiutställning 22.4.2022-29.1.2023 i Raseborgs museum, Museigatan 8, Ekenäs.

Vår utställning bjuder dig att stanna en stund i naturen. De historiska bilder som hittats ur museets vrån öppnar utsikter över våra nationalvyer för hundra år sedan, skogen, havsstränder och bergstoppar dit forna fotografer bar sina stora kameror för att fånga deras skönhet på glasskivor.

Ett lyckat fotografi krävde tålamod, noggranna förberedelser och expertis. Stunderna i naturen var av högt värde. Idag är fotografering okomplicerat och vi gör det nästan automatiskt. Vad får dig att stanna upp och fånga en flyktig stund?

Av fångade gångna stunder har i författaren Martina Moliis-Mellbergs händer skapats nya stunder och tolkningar i diktform.

Hur skulle du själv tolka ett hundra år gammalt fotografi?

Vuxen 9€ / Rabatt 6€ / Under 18 år gratis / Museikort
Raseborgs museum
Museigatan 8, 10600 Ekenäs
Öppettider

Dela

Läs även

Museet är undantagsvis stängt fredag 2.12.2022.

Läs mera

Är du vår nya medarbetare? Vi söker museibiträden.

Raseborgs museum och Chappe -Konstens hus vid havet söker kundservicepersonal som även guidar i utställningarna. Chappe -Konstens hus vid havet är Raseborgs nya museum för nutidskonst som öppnar i mars 2023.

Läs mera

Publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst.

Vi erbjuder publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst. Guidningarna ordnas onsdagar kl. 15 på svenska och kl. 16 på finska.

Läs mera