Hoppa till sidans innehåll
Koti » Aktuellt » Sök jobbet som producent till Raseborgs museum

Sök jobbet som producent till Raseborgs museum

Hej du proffsiga producent! Vill du vara med och bygga ett nytt och djärvt konstmuseum i Finland och producera inspirerande och engagerande innehåll inom nutidskonst och kulturarv? Välkommen med i ett ambitiöst projekt i Ekenäs!

En timme från Helsingfors, i centrum av Ekenäs, byggs som bäst en fantastisk, av JKMM Arkkitehdit planerad museibyggnad. Museet byggs av Albert de la Chapelles konststiftelse, som är samarbetspartner till Raseborgs stad. Det ambitiösa målet är att skapa ett nytt nationellt attraktivt kulturobjekt i Västra Nyland.

Det nya museet ska erbjuda upplevelser inom modern, nutids- samt äldre konst och design från Finland, de övriga nordiska länderna och Östersjöområdet. Avsikten är att verksamheten ska vara mångsidig, tankeväckande och publikengagerande. Byggnaden färdigställs i slutet av hösten 2022 och bildar tillsammans med Raseborgs museum och Pro Artibus-stiftelsens Galleri Elverket ett kulturkvarter.

Vi erbjuder dig en utvecklingsorienterad, inspirerande och energisk arbetsgemenskap. Det idylliska Raseborg, som omfattar bl.a. byarna Fiskars och Billnäs som är kända för sitt kulturliv, erbjuder fina möjligheter inom livets och arbetslivets olika områden. Härifrån finns också goda tåg- och bussförbindelser till Helsingfors och Åbo.

Vi söker dig som är systematisk och kan prestera utmärkt under press. Du behärskar och organiserar suveränt flera projekt samtidigt. Du har utmärkta interaktionsfärdigheter och samarbetar smidigt med både inhemska och utländska konstnärer, invånare, föreningar, företag och olika aktörer. Du är initiativrik och självständig.

Du har gedigen dokumenterad erfarenhet av att producera projekt, evenemang och workshoppar för publik. Du är insatt i musei- och kulturarvsarbete och du har ett kundorienterat arbetssätt. Du behärskar kommunikation, särskilt i sociala medier.

Behörighetsvillkor för arbetsplatsen är examen inom ett område som lämpar sig för uppgiften samt tillräcklig arbetserfarenhet av motsvarande uppgifter.

För att kunna sköta arbetet på ett framgångsrikt sätt krävs utmärkta kunskaper i det ena inhemska språket och goda kunskaper i det andra. Också kunskaper i engelska är nödvändiga.

Anställningsförhållandet gäller tills vidare. I arbetet ingår utöver arbete dagtid vid behov även kvälls- och veckoslutsarbete.

Till producentens arbetsuppgifter hör:

1. att producera publikarbete och leda projekt i samarbete med de övriga aktörerna i kulturkvarteret. Publikarbetet omfattar produktion av evenemang och workshoppar. Du deltar också i planeringen av guidningsverksamheten och i den museipedagogiska verksamheten.
2. att fungera som kontaktperson och genomföra verksamhet tillsammans med lokala invånare och aktörer.
3. att delta i museets kommunikation, bl.a. i sociala medier tillsammans med museets kommunikationsplanerare och marknadsföringschef.
4. att leda olika projekt. Dessutom ingår ekonomihantering och skaffande av extern finansiering.

Av personen vi söker förväntar vi oss
– ett proffsigt grepp i fråga om projekthantering
– erfarenhet av att producera evenemang och publikarbete
– systematiskhet
– utmärkta interaktionsfärdigheter
– initiativtagande och förmåga till självständigt arbete
– stresstålighet
– innovativitet
– kommunikationsfärdigheter (särskilt sociala medier)
– kunskaper inom budgetering och ekonomihantering
– erfarenhet av att skaffa extern finansiering

Vi uppskattar också
– erfarenhet av konstproduktion
– erfarenhet av att göra layout och videor

Som merit räknas också
– erfarenhet av företagssamarbete och skaffande av sponsorer

Lönesättning enligt AKTA. Arbetstiden är byråarbetstid 36,25 h/vecka. Vi erbjuder lunch-, motions-, kultur- och välmåendeförmåner (ePassi). Raseborgs stad är en rökfri arbetsplats.

Museichef Lassi Patokorpi
tfn 019-289 2501 (telefontider: 21.1. kl. 13-14; 27.1. kl. 10-11; 31.1. kl. 10-12)
lassi.patokorpi@raseborg.fi

Utställningskurator Pia Hovi
tfn 019-289 2515 (telefontider: 19.1. kl. 10-12; 20.1. kl. 13-15; 24.1. kl. 13-15)
pia.hovi@raseborg.fi

Ansök om platsen via KuntaRekry här: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/producent-405738/
Ansökningstiden tar slut 31.1.2022 kl. 16:30.

Dela

Läs även

Försäljning av bilder i utställningen Stunder i naturen. 

Vår populära utställning Stunder i naturen, en hundraårig tillbakablick på lokala fotografers bildalster, når sitt slut söndagen den 29 januari.

Läs mera

Kom och sommarjobba hos oss!

Sommar och sol! Är du intresserad av att jobba på vårt museum? Raseborgs sommarjobbsansökan är öppen!

Läs mera

Publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst.

Vi erbjuder publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst. Guidningarna ordnas onsdagar kl. 15 på svenska och kl. 16 på finska.

Läs mera
Affsich

Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Fotografiutställning 22.4.2022-29.1.2023 i Raseborgs museum, Museigatan 8, Ekenäs. Vår utställning bjuder dig att stanna en stund i naturen.

Läs mera