Hoppa till sidans innehåll
Hetkiä luonnossa juliste
Koti » Utställningar » Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Fotografiutställning 22.4.2022-29.1.2023 i Raseborgs museum, Museigatan 8, Ekenäs.

Vår utställning bjuder dig att stanna en stund i naturen. De historiska bilder som hittats ur museets vrån öppnar utsikter över våra nationalvyer för hundra år sedan, skogen, havsstränder och bergstoppar dit forna fotografer bar sina stora kameror för att fånga deras skönhet på glasskivor.

Ett lyckat fotografi krävde tålamod, noggranna förberedelser och expertis. Stunderna i naturen var av högt värde. Idag är fotografering okomplicerat och vi gör det nästan automatiskt. Vad får dig att stanna upp och fånga en flyktig stund?

Av fångade gångna stunder har i författaren Martina Moliis-Mellbergs händer skapats nya stunder och tolkningar i diktform.

Hur skulle du själv tolka ett hundra år gammalt fotografi?

Vuxen 9€ / Rabatt 6€ / Under 18 år gratis / Museikort
Raseborgs museum
Museigatan 8, 10600 Ekenäs
Öppettider

Dela

Läs även

Alla tiders Raseborg

Raseborgs historia allt från stenåldern till 1970-talet: hantverkare, herrgårdar, Raseborgs slott, fabriker, fritid, Emma Irene Åström och Ekenäs seminarium, västerländska dialekter, jordbruk och skärgårdsliv.

Läs mera

Helene Schjerfbecks liv och konst

Helene Schjerfbeck bodde i Ekenäs åren 1925-1941. Ekenäs stad med omnejd var på många sätt betydelsefulla för Schjerfbeck.

Läs mera

Forngården i Snappertuna

Museet grundades av Snappertuna Fornminnesförening år 1958 under ledning av rektor Einar Öhman. Alla byggnader har flyttats till platsen, i huvudsak från ön Halstö,

Läs mer om utställningen