Hoppa till sidans innehåll
Koti » Aktuellt » Är du vår nya medarbetare? Vi söker museibiträden.

Är du vår nya medarbetare? Vi söker museibiträden.

Raseborgs museum och Chappe -Konstens hus vid havet söker kundservicepersonal som även guidar i utställningarna. Chappe -Konstens hus vid havet är Raseborgs nya museum för nutidskonst som öppnar i mars 2023. Inför det nya museets öppnande söker vi museibiträden till kundtjänstteamet.

Raseborgs museum är en del av Västra Nylands museum, museet fungerar som regionalt ansvarsmuseum. Museet har både kulturhistoriska utställningar om Raseborgs historia och konstutställningar. Bland annat har utställningen om Helene Schjerfbecks liv och konst varit del av museiutbudet sedan 2012. Museibiträdet arbetar i museets biljettförsäljning och hanterar guidade turer, grupp- och guidningsbokningar samt museibutiken och turistinformation. Museibiträden hjälper också till med att ordna museets evenemang.

Vi söker ca 5 personer med öppen attityd och intresse för kultur och historia. Du lär dig gärna nytt, är hjälpsam och initiativtagande. Vi uppskattar erfarenhet inom museibranschen, kundservice, guidejobb, och annan passande utbildning eller erfarenhet. Ifall du inte har hygien- och serveringspass ordnas de av arbetsgivaren. Vi uppmanar människor med olika bakgrund att söka positionen.
Behörighetskrav för museibiträde är lämplig utbildning och/eller arbetserfarenhet. För uppgifterna krävs för branschen väsentlig IT-kunskap, personlig lämplighet, utmärkta kunskaper i det ena inhemska språket och goda kunskaper i det andra och därtill även engelska. Övriga språkkunskaper ses som merit.

Arbetet är enligt egen önskan och överenskommelse, min. 10h/vecka (ordinarie arbetstid 38,25 h/vecka) och innehåller veckosluts- och kvällsarbete enligt museets öppettider. Anställningen är tillsvidare. Vi skolar dig till positionen. Anställningsförhållandet följer kommunsektorns kollektivavtal för tjänste- och arbetsavtal (AKTA). Tjänsten har 6 månaders prövotid.
Raseborg är en rökfri stad. Vi erbjuder lunch-, motions-, kultur- och välmåendeförmåner (ePassi).

Ansökningstiden 1.11.-20.11. Intervjuer hålls veckorna 48-49. Arbetet börjar 1.2.2023.

Sök via Kuntarekry: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museibitrade-475885/

Dela

Läs även

Museet är undantagsvis stängt fredag 2.12.2022.

Läs mera

Publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst.

Vi erbjuder publikguidningar i utställningen Helene Schjerfbecks liv & konst. Guidningarna ordnas onsdagar kl. 15 på svenska och kl. 16 på finska.

Läs mera
Affsich

Stunder i naturen – Välkommen på en tidsresa i skogens skugga

Fotografiutställning 22.4.2022-29.1.2023 i Raseborgs museum, Museigatan 8, Ekenäs. Vår utställning bjuder dig att stanna en stund i naturen.

Läs mera